• Tradičné Prvomájové parkúrové preteky a 120. výročie založenia školy

          • 1.máj bez našich"Májoviek" si už nevieme predstaviť. A tie dnešné, okrem toho že boli skvelé ako vždy, boli ešte obzvlášť výnimočné.

            Nie každá škola sa môže pochváliť takým krásnym vekom, ako práve tá naša. 120 rokov, to už je niečo !!! Sme veľmi radi, že sme si toto krásne výročie mohli pripomenúť práve dnes, na najkrajšej akcii nášho školského roka - Prvomájových parkúrových pretekoch.

            Chceli by sme sa poďakovať všetkým, vďaka ktorým bol tento slávnostný deň úplne perfektný:

            V prvom rade ďakujeme nášmu zriaďovateľovi Nitriansky samosprávny kraj za ktorý prijali naše pozvanie: RNDr. Štefan Balla, PhD.-vedúci odboru školstva, mládeže a športu NSK, PaedDr. Alena Jančoková-Žáčiková - vedúca oddelenia mládeže, telesnej kultúry a športu NSK, Róbert Tölgyesi - viceprimátor mesta Šaľa a poslanec NSK, Mgr. Ildikó Agócs Kőrösi - poslankyňa NSK a predsedníčka Rady školy, Mgr. Zsolt Baranyay - poslanec NSK a Ing. Róbert Andráši - poslanec NSK, za SPU Nitra - Zelená univerzita prof. Ing. Milan Šimko, PhD. - prorektor pre vzdelávanie a doc. Ing. Ľuboš Vozár, PhD.-prodekan pre výchovno-vzdelávaciu činnosť FAPZ, za SJF - Slovenská jazdecká federácia jej predseda Ing. Vladimír Chovan a za Agrárna komora Slovenska - AKS jej predsedníčka Ing. Helena Patasiová.

            Ďakujeme aj rozhodcom SJF - p.Virágovej, p. Kredatusovej, p. Šulkovi a p. Mikulášikovi, ktorí zabezpečili regulérny priebeh pretekov

            Ďakujeme všetkým súťažiacim, obzvlášť tým našim - Alexe Corradi, Adriane Martinčekovej, Anabell Mydlárovej, Nine Drozdovej a Juliane Kollerovej za super výkony na pretekoch.

            Ďakujeme našej školskej kapele pod vedením Petry Benkovičovej z 1.E za krásny hudobný zážitok.

            Ďakujeme pani Benkovičovej, ktorá vyčarila umelecké diela a šťastné úsmevy na tvárach mnohých detičiek.

            Ďakujeme našim kaderníčkam Dominike Dömeovej a Amande Patákovej, ktoré sa držia hesla "vlasy, koruna krásy" za nádherné copíky, ktorými potešili malé parádnice.

            Ďakujeme našim súťažným družstvám za výborný guláš a kaderníčka blahoželáme k výhre.

            Ďakujeme aj našim absolventom, ktorí sa opäť zišli v hojnom počte, navštívili svoju Alma mater a potvrdili to staré známe, že koniari, to nie je len tak, koniari sú RODINA.

            Ďakujeme našim sponzorom za finančné a materiálne zabezpečenie pretekov: Benjamín Németh - Hoof s.r.o., pán Magdalík, mesto Šaľa a Kultúrny dom Šaľa, Qvadra - predajňa záhrada a remeslo Šaľa - Dlhá nad Váhom, Reštaurácia Domino, Šaľa

            Ďakujeme všetkým žiakom a zamestnancom školy za ich obetavosť a nasadenie pri príprave a počas pretekov.

            Ďakujeme všetkým návštevníkom, ktorí sa rozhodli tento deň stráviť s nami.

            Ďakujeme pánovi majstrovi Mgr. Romanovi Mladému za organizáciu pretekov a Ing. Norbertovi Horváthovi za aktívnu pomoc pri organizácii pretekov.

            A hlavne ĎAKUJEME našej PANI RIADITEĽKE Ing. Lívii Szabóovej, ktorej srdce bije pre školu a ktorá je naším hnacím motorom a inšpiráciou.

            Zoznam poďakovaní je dlhý a presne o tom to je, že vidíme, koľko máme priaznivcov a koľkým ľuďom na škole a na tejto krásnej tradícii záleží.

            Čo dodať na záver?

            Možno len prianie na ďalších aspoň 120 rokov a na tejto ceste veľa veľa šťastných krokov. Lebo len málokto môže a vie povedať, koľko krokov v sebe skrýva 120 rokov.

          • Martina Dušková v sedle Rodricka v 4. dostihu druhého dostihového dňa sezóny

          • Dostihové dianie tejto sezóny pokračovalo v sobotu druhým dostihovým dňom.

            V 4. dostihu - Cena Cataliny do štartovacích boxov rovinových dostihov vstúpila aj naša žiačka Martina Dušková v sedle Rodicka.

            Maťke k 6. miestu srdečne blahoželáme a veríme, že štartom získala neoceniteľné skúsenosti, ktoré vo svojej ďalšej príprave a neskôr kariére určite zúročí.

            Spolupráca v súčasnosti najúspešnejším slovenským dostihovým trénerom Mariánom Štangelom  -Štangel Racing priniesla cielený výsledok – účasť žiačky a reprezentácia školy na oficiálnych dostihoch.

            Aj takýmito príležitosťami naša škola buduje základy úspešnej kariéry svojich žiakov.

            Odbornosť pedagógov, zanietenosť žiakov a spolupráca s najúspešnejšími sú cestou k profesionálnym úspechom po ktorej sa kráča v SOŠ chovu koní a služieb v Šali 365 dní v roku.

             

          • Deň narcisov -18. apríl 2024

          • Ďakujeme našim 4 dobrovoľníčkam Stelle Kováčovej, Terézii Minkovej, Vanesse Paulovicsovej a Sáre Vyšňovskej zo študijného odboru agropodnikanie - chov koní a jazdectvo za ich prácu v zbierke Ligy proti rakovine.

            Podarilo sa im vyzbierať krásnu sumu vo výške 767,92 EUR, s ktorou naša škola prispieva do dnešnej celoslovenskej zbierky

          • Prvomájové parkúrové preteky

          • 1. máj sa už nezadržateľne blíži a s ním aj naše tradičné parkúrové preteky - "Májovky".
            Srdečne Vás všetkých pozývame stráviť tento sviatočný deň s nami!

          • Akreditované organizácie Erasmusplus

          • Medzinárodná spolupráca školy v programe Erasmusplus nepochybne prispieva k atraktivite školy v regióne.

            Krajiny s ktorými naša škola spolupracuje v programe Erasmusplus sú: Portugalsko, Španielsko, Írsko, Malta, Česká republika, Maďarsko.

          • Kaderníčky v Domove dôchodcov

          • "Každá pomoc druhému človeku je zároveň našim osobným rastom.''

            Naše šikovné kaderníčky pod vedením pani majsterky A. Mikovej dnes absolvovali odbornú prax opäť v "teréne" medzi klientmi Domova dôchodcov.

            Nielen účesy, ale aj milé slová, úsmevy, objatia...

          • Prednáška v DK v Šali so zakladateľkou OZ Nikdy viac

          • Naše žiačky študijného odboru agropodnikanie so zameraním na chov koní a jazdectvo odštartovali pracovný týždeň na skvelej prednáške so zakladateľkou OZ Nikdy viac Andreou Andrejovou.

            Témy boli viac než aktuálne:

            • Vzťahová väzba
            • ACE score
            • Spoluzávislosť
            • Parentifikácia
            • Toxické vzťahy
          • Skúšky základného výcviku jazdca

          • Skúšky základného výcviku jazdca sú vstupnou bránou do súťažného jazdectva.

            Až po ich úspešnom absolvovaní získava jazdec oprávnenie, aby mohol súťažiť v súťažiach usporiadaných SJF - Slovenská jazdecká federácia

            Všetkým úspešným jazdkyniam blahoželáme!

            Ďakujeme aj rozhodcovskému zboru v zložení A. Virágová, P. Mikulášik, K. Šulko

          • Primátor mesta Šaľa ocenil pri príležitosti Dňa učiteľov aj našich pedagógov

          • "Na čom záleží, je učiteľ, nie učebňa." Michael Morpurgo

            Pri príležitosti Dňa učiteľov dnes primátor mesta Šaľa Jozef Belický ocenil učiteľov základných a stredných škôl.

            Ocenenia si za našu školu prebrali - Mgr. Judita Slatinová naša učiteľka slovenského jazyka a literatúry a pani majsterka pre učebný odbor kaderník Andrea Miková.

            K oceneniu blahoželáme a želáme im v ďalšej pedagogickej práci veľa úspechov, tvorivosti, optimizmu a hlavne veľa zdravia.

          • Deň učiteľov

          • "Každý, kto si niečo pamätá zo školy, tak si pamätá učiteľov, nie ich metódy a techniky. Učitelia sú srdcom vzdelávacieho systému." Sidney Hook

            Všetko najlepšie ku Dňu učiteľov!

            Nech každý deň pociťujeme radosť z nášho krásneho povolania.

          • Veľkonočné prázdniny

            • Posledný deň vyučovania pred začiatkom prázdnin: 27. marec 2024 (streda)
            • Termín prázdnin: 28.marec 2024 (štvrtok) až 2. apríl 2024 (utorok)
            • Začiatok vyučovania: 3. apríl 2024 (streda)
            • Nástup na školský internát je 2. apríla 2024 (utorok) od 16.00 hod.
          • 3. miesto Andreja Takáča na krajskom kole SOČ

          • Na SPŠSaE v Nitre sa dnes konalo krajské kolo Stredoškolskej odbornej činnosti.

            V kategórii Poľnohospodárstvo našu školu reprezentoval víťaz školského kola, žiak 4. ročníka študijného odboru agropodnikanie so zameraním na chov koní a jazdectvo Andrej Ján Takáč. V konkurencii 7 súťažiacich v tejto kategórii sa Andrejovi podarilo vybojovať krásne 3. miesto s prácou na tému "Analýza a vyhodnotenie úspešnosti westernových pracovných disciplín."

            Andrej má za sebou skvelé jazdecké úspechy vo viacerých westernových disciplínach a je aj strieborný olympionik zo Special Olympic Word Games v Berlíne z roku 2023.

          • Naši učitelia vycestovali do Portugalska v programe Erasmusplus

          • Erasmusplus, to nie sú len zahraničné stáže pre našich žiakov, ale aj vzdelávanie pre našich učiteľov.

            Momentálne sa trojica našich kolegov - pani učiteľka Mária Legnerová , pani majsterka pre učebný odbor kaderník Andrejka Miková a pán majster pre učebný odbor kuchár Dušan Petrovský zúčastňujú job shadowingu v portugalskej Brage .

            Naberajú nové skúsenosti, stretávajú sa s kolegami z celej Európskej Únie, aby potom nové trendy a poznatky priniesli aj k nám.

            Súčasťou týchto stáží je aj spoznávanie kultúry, jazyka a miestnych zvyklostí a tak ich víkend prebiehal v tomto duchu - návštevou dvoch krásnych historických miest - Porto a Aveiro.

            Ďakujeme našej partnerskej organizácií Braga Mob Tiago Costa za túto úžasnú možnosť!

            Aj toto je Erasmusplus našej škole!

          • Kvalitný odborný výcvik je silnou stránkou školy

          • Odborný výcvik učebného odboru chovateľ so zameraním na chov koní a jazdectvo s našou skvelou pani majsterkou Zuzanou Klačanskou.

            Kvalitné odborné vzdelávanie našich žiakov je našim hlavným cieľom a silnou stránkou školy. Žiaci prichádzajú za štúdiom na našej škole z celého Slovenska, čo nás nesmierne teší.

            Miluješ kone? Pridaj sa aj ty k nám!