• 2-ročné denné nadstavbové štúdium pre absolventov učebných odborov, ktoré sa končí maturitnou skúškou, vyučovací jazyk: slovenský, bez prijímacej skúšky

      Prihláška na nadstavbové štúdium (prihlaska_NS.rtf)

      Absolvent študijného odboru 6403 L podnikanie v remeslách a službách je pripravený zostrojiť vlastný podnikateľský plán vo všetkých detailoch a v celistvosti vo všetkých fázach jeho realizácie v praxi, ekonomicky hodnotiť rozsah investičnej činnosti a určiť jej účelnosť a tvorivo uplatňovať manažérske postupy v práci s ľuďmi. Pozná metódy a spôsoby efektívnej pracovnej motivácie, tvorivo využíva moderné a marketingové techniky pri rešpektovaní zásad podnikateľskej etiky. Ovláda vedenie účtovnej evidencie a vie vykonávať iné administratívne práce podľa požiadaviek platnej legislatívy. Absolvent má schopnosť komunikovať v cudzom jazyku, riešiť problémové úlohy a pracovať v skupine, aktívne sa zapájať do spoločnosti a svoje vedomosti a zručnosti priebežne aktualizovať. Vie prijímať zodpovednosť za vlastnú prácu a za prácu ostatných. Má zručnosti pri práci s osobným počítačom a internetom. Vie efektívne využívať informačné a komunikačné technológie pre svoj osobný rast a výkonnosť v práci.

      Absolventi študijného odboru, ktorí úspešne vykonali maturitnú skúšku, sa môžu uchádzať o štúdium na vysokých školách a o pomaturitné štúdium za rovnakých podmienok, ako absolventi ostatných stredných škôl, poskytujúcich úplné stredné vzdelanie.

      Pokračovanie v štúdiu

      Pomaturitné štúdium zdokonaľovacie alebo inovačné, pomaturitné štúdium kvalifikačné, pomaturitné štúdium špecializačné, vyššie odborné štúdium, štúdium na vysokej škole.

      Zoznam absolvovaných predmetov počas dvojročného štúdia

      Všeobecno-vzdelávacie predmety:

      Slovenský jazyk a literatúra
      Nemecký jazyk
      Anglický jazyk
      Konverzácia z nemeckého / anglického jazyka
      Dejepis
      Chémia
      Ekológia
      Matematika
      Informatika
      Telesná a športová výchova

       

      Odborné predmety:

      Ekonomika
      Účtovníctvo
      Podnikanie a drobné podnikanie
      Psychológia práce
      Technika administratívy
      Právna náuka
      Marketing
      Manažment
      Prevádzka obchodu
      Hotelové služby
      Obchodná administratíva
      Tovaroznalectvo
      Cestovný ruch
      Prax