• Ukončenie školského roka 2023/2024

          • "Na svete je len jedna reč, ktorej všetci rozumejú. Je to jazyk nadšenia, vecí urobených s láskou a chuťou, túžbou dosiahnuť to, o čom snívame alebo čomu veríme." Paulo Coelho

            Na pomyselnej časovej osi, tvorenej 1. septembrom ako začiatkom a 30. júnom ako koncom školského roka, sme sa dostali do jej posledného bodu.

            Milí naši žiaci, terajší i budúci!

            Prajeme Vám, aby ste si cez letné prázdniny dobre oddýchli, načerpali novú silu a energiu, spoznali veľa zaujímavých ľudí, miest a vecí na našej krásnej planéte.

            Získajte zážitky, skúsenosti, priateľstvá a možno aj lásky , ktoré vás obohatia a naplnia. Nech sú Vaše prázdniny plné slnečných dní, po skončení ktorých si poviete: „stálo to za to“ alebo „konečne začína škola a vraciam sa do Šale k školským povinnostiam!“

            Krásne leto všetkým!

             

          • Ďakovný list od OZ Koľko lásky

          • V mene občianskeho združenia Koľko Lásky by sme sa Vám chceli touto cestou čo najsrdečnejšie poďakovať, že sa SOŠ chovu koní a služieb, Štúrova, Šaľa stala dôležitou súčasťou jarnej výzvy Láska kvitne v každom veku v roku 2024.

            Aj vďaka Vám bola naša zbierka úspešná, znovu posilnila vzťahy medzi školskými zariadeniami a domovmi pre seniorov a potešili sme 22 798 seniorov po celom Slovensku.

            ĎAKUJEME!

          • Oceňovanie najúspešnejších športovcov okresu Šaľa

          • Primátor mesta Šaľa Jozef Belický v Dome kultúry 25.6.2024 ocenil najúspešnejších športovcov okresu Šaľa za rok 2023.

            Medzi ocenenými nechýbali ani naše dievčatá - úspešné športovkyne v disciplíne parkúrové jazdenie.

            Ocenenie si prevzali:

            Alexa Corradi

            Nina Drozdová

            Bibiana Tkáčiková

            Ocenenie za jednoznačný prínos pre rozvoj športu najmä v oblasti parkúrového jazdeckého športu a aj za aktivity a vplyv pri výchove a príprave mladej jazdeckej generácie si ocenenie prevzal aj Mgr. Roman Mladý.

          • Záverečné skúšky

          • "Remeslo má zlaté dno."

            Nastal čas záverečných skúšok v našich učebných odboroch kuchár , čašník , kaderník a chovateľ - chov koní a jazdectvo. Žiaci z odborov služieb a chovatelia koní predviedli na praktickej časti svoje zručnosti nadobudnuté počas štúdia.

            Praktickej časti záverečných skúšok sa zúčastnili aj delegovaní zástupcovia Republikovej únie zamestnávateľov - za odbory kuchár a čašník p. Ondrej Kožuch, za odbor kaderník p. Monika Betáková. Za odbor chovateľ - chov koní a jazdectvo bol delegovaný Slovenskou poľnohospodárskou a potravinárskou komorou Ing. Zdeno Malík.

          • Oceňovanie najúspešnejších žiakov okresu Šaľa

          • Primátor mesta Šaľa Jozef Belický dnes ocenil najúspešnejších žiakov okresu Šaľa.

            Medzi ocenenými boli aj naše dievčatá, ktoré nás úspešne reprezentovali v celoslovenských odborných a jazdeckých súťažiach.

            Dominika Dömeová - učebný odbor kaderníčka

            Alexa Corradi - študijný odbor agropodnikanie - chov koní a jazdectvo

            Adriana Martinčeková - študijný odbor agropodnikanie - chov koní a jazdectvo

            Sára Jašová - študijný odbor agropodnikanie - chov koní a jazdectvo

            Anebella Mydlárová - študijný odbor agropodnikanie - chov koní a jazdectvo

            Oceneným dievčatám blahoželáme!

          • Ocenenie za celoživotný prínos

          • Predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja Ing. Branislav Becík, PhD. v koncertnej sále Župného domu oceňoval najúspešnejších športovcov za rok 2023.

            Medzi ocenenými za celoživotný prínos a výnimočný vplyv na mladú jazdeckú generáciu bol aj náš učiteľ odbornej praxe a vedúci chovu koní Mgr. Roman Mladý.

            K oceneniu  srdečne blahoželáme!

          • Parkúrové preteky Outdoor Jumping v Dunajskom Klátove

          • Dnešné parkúrové preteky Outdoor Jumping v Dunajskom Klátove boli poslednými pretekmi nášho jazdeckého tímu v tomto školskom roku.

            Hodiny tréningov jazdeckého krúžku a kvalitná odborná príprava pod vedením Romana Mladého priniesli opäť skvelé výsledky našich dievčat.

            Zhrnutie dnešného dňa:

            1.m Adriana Martinčeková - Charlotte-M

            2.m Alexa Corradi - Templár

            2.m Anabell Mydlárová - Sibyla

            4.m Nina Drozdová - Sibyla

            4.m Alexa Corradi - Templár

            Kvalitná odborná príprava vždy bola a je silnou stránkou školy, ktorá nás výrazne odlišuje od škôl podobného zamerania.

            Dievčatám blahoželáme a ďakujeme za skvelú reprezentáciu školy!

            Ďakujeme všetkým rodičom, ktorí nás počas pretekov prišli podporiť!

          • Celoslovenské dni poľa v Dvoroch nad Žitavou

          • Dňa 4.6.2024 sa žiačky druhého a tretieho ročníka odboru agropodnikanie – chov koní a jazdectvo zúčastnili XIII. ročníka výstavy Celoslovenské dni poľa , ktorá sa tento rok uskutočnila vo Dvoroch nad Žitavou.

            V rámci odborného programu nám predstaviteľ firmy AGRI-PRECISION predviedol praktické ukážky technológií a systémov presného poľnohospodárstva. Profilom firmy je Presné poľnohospodárstvo - technológie reálne uplatnené v praxi na Slovensku.

            Účastníci si pozreli odrodové parcely s variantami ochrany a výživy rastlín od 55 spoločností.

            Veľký záujem bol zo strany našich žiakov o sledovanie súťaže v orbe konským záprahom a ukážky prác historickej techniky .

            Niektorých žiakov zaujala aj prezentácia malých hospodárskych zvierat v spolupráci s chovateľskými zväzmi na Slovensku .

            Účastníci odbornej exkurzie si vypočuli prednášku organizovanú spoločne s Kanceláriou Európskeho parlamentu z Bratislavy a Slovenskou poľnohospodárskou univerzitou v Nitre, následne potom sa zapojili do znalostnej súťaže. Dve naše žiačky obdržali knižné ceny .

            Ďakujeme organizátorom podujatia za pozvánku a možnosť zúčastniť sa tejto výnimočnej akcie!

          • Parkúrové preteky - Jarná cena stajne Trenčín - Nozdrkovce

          • Na parkúrových pretekoch v Trenčíne - Nozdrkovciach dosiahli 1.6.2024 naše žiačky 2. ročníka študijného odboru agropodnikanie - chov koní a jazdectvo Alexa Corradi a  Adriana Martinčeková skvelé úspechy.

            V súťaži parkúr M90, limitovaný čas v konkurencii 40 štartujúcich dvojíc získala 1.miesto Alexa Corradi v sedle Templára.

            V súťaži parkúr stupňa Z, 100cm obsadila krásne 2.miesto Adriana Martinčeková v sedle Charlotte-M a 3. miesto Alexa Corradi na Templárovi a to v konkurencii 56 štartujúcich dvojíc.

            Dievčatám srdečne blahoželáme a ďakujeme za skvelú reprezentáciu školy!

          • Odborná exkurzia v Národnom žrebčíne Topoľčianky

          • Dňa 30.5.2024 sme navštívili Národný žrebčín Topoľčianky. Odbornej exkurzie sa zúčastnili triedy I.E a II.E študijného odboru agropodnikanie - chov koní a jazdectvo  a žiačky I.A triedy z učebného odboru chovateľ - chov koní a jazdectvo.
            Program exkurzie bol nasledovný:

            • Návšteva Inseminačno-reprodukčného centra na Krásnom Majeri
            • Návšteva hipologického múzea, kde sa žiaci oboznámili s históriu a súčasnosťou národného žrebčína

            Touto cestou by sme sa chceli poďakovať vedeniu Národného žrebčína Topoľčianky, že nám umožnili absolvovať túto odbornú exkurziu a Ing. Ivančíkovej PhD. a Ing. Kubíkovej za fundovaný odborný výklad.

          • Žiacke drezúrne a parkúrové preteky

          • Medzinárodný deň detí sme oslávili žiackymi drezúrnymi a parkúrovými pretekmi. Víťazkou drérnej súťaže sa stala Juliana Kollerová z I.E triedy študijného odboru agropodnikanie - chov koní a jazdectvo a víťazkou parkúrovej súťaže Bibiana Tkáčiková z III.E triedy študijného odboru agropodnikanie - chov koní a jazdectvo.

            Srdečne blahoželáme!

          • MDD so ZŠ J.C. Hronského v Šali

          • V rámci prezentácie aktivít školy verejnosti sme po minuloročnom pilotnom projekte so ZŠ s MŠ, Bernolákova 1, Šaľa tento rok oslovili k spolupráci ZŠ J. C. Hronského, Šaľa, pani učiteľku PaedDr.Ivetku Sabovú a triedu 3.B osláviť s nami Deň detí.
            Už tradične sa pri tejto príležitosti konali naše žiacke drezúrne a parkúrové preteky, na ktorých predviedli svoje zručnosti a bojovnosť žiaci študijného odboru agropodnikanie so zameraním na chov koní a jazdectvo a učebného odboru chovateľ so zameraním chov koní a jazdectvo.
            Pre našich malých kamarátov zo ZŠ Hronského, Šaľa sme pripravili zaujímavé súťaže ako skok vo vreci, slalom so zviazanou nohou, hod do kruhu, a tiež si preverili svoje znalosti pri pátracej akcii a vedomostnom kvíze.

            Statočné srdiečko  sa prejavilo na konskom  chrbte a športový duch  pri povzbudzovaní súťažiacich pri preskakovaní prekážok.
            Malé parádnice odchádzali s krásnymi účesmi od našich šikovných kaderníčok  a vďaka našim kuchárom ani brušká nezostali prázdne.
            Čerešničkou na torte boli ukážky v podaní šalianskeho kynologického klubu  pod vedením pána Janka Komjáthyho.
            Všetky deti dostali malý darček a zaslúženú medailu
            Dnešným našim víťazom v drezúre i parkúre blahoželáme!

            Ďakujeme pani učiteľke PaedDr. Ivetke Sabovej a našim malým kamarátom z 3.B zo ZŠ J.C.Hronského v Šali, že prijali naše pozvanie a strávili s nami nezabudnuteľný a výnimočný deň!

          • Ocenenie za 2.miesto v súťaži NAJ agro dievča prevzala aj Sára Jašová

          • 28.5.2024 sa v kaštieli v Oponiciach konal 20. ročník slávnostného odovzdávania ocenení v súťažiach NAJ slovenský chov, NAJ naše pole, NAJ agromanažér.

            Medzi ocenenými bola aj naša žiačka študijného odboru agropodnikanie so zameraním na chov koní a jazdectvo Sára Jašová, ktorá v súťaži NAJ agrodievča obsadila 2. miesto.

            Sára, srdečne blahoželáme!

          • Kadernícka súťaž v maďarskom Baltonfürede aj s účasťou našej žiačky Dominiky Dömeovej

          • Ďakujeme našej žiačke Dominike Dömeovej žiačke 3. ročníka učebného odboru kaderníčka za dôstojnú reprezentáciu našej školy, Nitrainskeho samosprávneho kraja, ale aj Slovenska na medzinárodnej kaderníckej súťaži v maďarskom Balatonfürede v kategórii zapletanie copíkov.

            Dominika nesklamala, získala cenné skúsenosti a prvýkrát zažila aj atmosféru medzinárodnej kaderníckej súťaže!

            Srdečne blahoželáme!

          • Parkúrové preteky v Národnom žrebčíne Topoľčianky

          • "Žiadna hodina života strávená v sedle nie je premrhaná." Winston Churchill

            Blahoželáme našim šikovným žiačkam 2. ročníka študijného odboru agropodnikanie so zameraním na chov koní a jazdectvo k dnešnému úspechu na parkúrových pretekoch v Národnom žrebčíne Topoľčianky.

            Adriana Martinčeková v sedle Charlotte-M obsadila 4. miesto a Alexa Corradi v sedle Templára 6. miesto a to v konkurencii 34 súťažiacich!

          • Zbierka Modrý gombík

          • Dňa 15.5.2024 sa na našej škole konala zbierka "Modrý gombík".

            Medzinárodná organizácia UNICEF pomáha deťom v núdzi po celom svete. Tohtoročný výnos zbierky bude venovaný deťom, ktoré žijú v humanitárnych krízach a ich životy sú ohrozené nedostatkom jedla a vody.

            Sme radi, že aj naši žiaci sa rozhodli prispieť do pokladničky.

            Odmenou okrem dobrého pocitu bol aj symbol zbierky, modrý gombík, ktorý odovzdali naše šikovné dievčatá, dobrovoľníčky z 1.E triedy študijného odboru agropodnikanie so zameraním na chov koní a jazdectvo Veronika Michalíková a Eliška Ďuricová.

            Ďakujeme!